O nama

  • Klasika.hr objavljuje izvorne autorske tekstove:  kritičke osvrte na simfonijske i komorne koncerte klasične glazbe; te na nove ili obnovljene predstave iz područja opere i operete, koji povezani s našim kalendarima izvedbi stvaraju preglednu i pristupačnu bazu kritika. Redovito objavljujemo i intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim glazbenim i opernim umjetnicima, kao i stručne recenzije knjiga i zvučnih zapisa iz područja klasične glazbe i opere.

    Klasika je jedna od četiri stranice kćeri KULISA.eu, koju je u svibnju 2008. utemeljila skupina umjetničkih kritičara (plesnih, glazbenih, kazališnih i filmskih) okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina pridonijeti praćenju i kritičkoj valorizaciji plesne, glazbene, kazališne i filmske umjetnosti u Hrvatskoj.

    Smatramo da upravo kulturne internet stranice svojim neograničenim prostorom za tekstove i fotografije, sveopćom dostupnošću za sve korisnike interneta, svakodnevnom ažurnošću i jedinstvenom umreženom strukturom  mogu najbolje odgovoriti potrebama današnjih ljubitelja klasične glazbe i opere.