O nama

  • Klasika.hr objavljuje izvorne autorske tekstove – kritičke osvrte na koncerte iz područja klasične glazbe, koji stvaraju preglednu i pristupačnu bazu kritika od 2008. do danas. Redovito objavljuje i stručne recenzije knjiga i zvučnih zapisa iz područja klasične glazbe. Posebnu pažnju posvećuje i glazbenim festivalima i gostovanjima, obljetnicama i sjećanjima na velike glazbene umjetnike.

    Naša tražilica i navigacija po rubrikama omogućuju brz pristup u preglednu i pristupačnu bazu kritika brojnih relevantnih umjetničkih događanja i publikacija iz područja klasične glazbe u Republici Hrvatskoj od 2008. do danas. 

    Stranicu Klasika.hr utemeljila je skupina glazbenih kritičara, novinara, teoretičara i povjesničara glazbe okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina i časopisa pridonijeti praćenju, promicanju i kritičkoj valorizaciji klasične glazbe u Hrvatskoj te omogućiti snažnije širenje glazbene kulture u Republici Hrvatskoj.

    Smatram da upravo web stranica za klasičnu glazbu svojim brojnim tekstovima, fotografijama, sveopćom dostupnošću za sve korisnike interneta, svakodnevnom ažurnošću i jedinstvenom umreženom strukturom može najbolje odgovoriti potrebama današnjih ljubitelja klasične glazbe

    30.11.2021. sve operne sadržaje i rubrike smo preselili smo na http://www.opera.hr/ koja je do tada bila u cijelosti posevećena Leksikonu hrvatskih opernih pjevača.