Raskoš glasa i interpretacije

Dubrovačke ljetne igre, koncert jazz dive Dee Dee Bridgewater i Jazz orkestra HRT-a  • U dugoj povijesti Dubrovačkih ljetnih igara prstima jedne ruke možemo nabrojati nastupe velikih jazz pjevačica, pa je nastup  Dee Dee Bridgewater s Jazz-orkestrom Hrvatske radiotelevizije na ovogodišnjim Igrama izazvao veliko zanimanje publike, poglavito mlađe. Veliko gledalište Pred Dvorom i Katedralom bilo je malo da prihvati sve one koji su željeli čuti svjetsku divu više puta nagrađenu nagradom Grammy, pa su mnogi stajali u sporednim ulicama. Dee Dee Bridgewater smatra se nasljednicom Elle Fitzgerald.

    Umjetnica je pred slušateljstvo ležerno istupila i tako se ponašala do kraja večeri, duhovito se obraćala publici i pohvalila Dubrovnik. Izvela je dvanaest pjesama, što je bio svojevrstan omaž velikim umjetnicima jazza poput Elle Fitzgerald, Billie Holiday, Kurta Weilla - Lady be Good, Lady sings the  Blues i dr. Nastup je završila poznatom pjesmom September song.

    Umjetnica je pokazala svu raskoš svoga glasa i interpretacije, potvrdivši svoj visoki položaj u svijetu jazza. Nekoliko puta su se pojedinci iz publike potiho priključili pjevanju pjevačice, što je bilo simpatično. Jazz-orkestar Hrvatske radiotelevizije iznenadio nas je spremnošću,  odlično pariravši velikoj umjetnici. Izvedbu je sjajno vodio Andreas Marinella, koji je šef-dirigent ovog orkestra.

    © Ileana Grazio, KLASIKA.hr, 8. rujna 2018.

Piše:

Ileana
Grazio

kritike

...zabilježili smo